Иска ми се Иван Гешев да стане защитен свидетел и да

...
Иска ми се Иван Гешев да стане защитен свидетел и да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Надявам се главният прокурор Иван Гешев да стане защитен свидетел

Иска ми се  Иван Гешев да стане предпазен очевидец и да бъде охраняван от бюрото за отбрана на очевидци. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Изказването му стана по време на дебата по предлагането на " Демократична България " Гешев да внесе отчет за активността на бюрото. Предложението бе признато със 143 гласа " за ", 0 " срещу и 2-ма " въздържали се "

" Това бюро се трансформира в една персонална армия на гланвния прокурор ", заяви Иванов.

И добави, че бюрото е знак на " корист с власт, безконтролност, репресивност, дружно със профилираното правораздаване, КПКОНПИ, центрирана към поста в основния прокурор ". Иванов дефинира бюрото като " частно НСО ".

" Намаляват бройките на предпазени очевидци. Корупция се преследва основно с прилагане на предпазени очевидци. Това бюро пази един човек - основния прокурор, това е институционална перверзия ", каза Иванов.

Вносителите припомниха, че за предходната година е бюрото е осъществявало отбрана на " нула лица ".

" Докладите на основния прокурор са единствената отчетност. Главния прокурор може да управлява всеки, никой не може да управлява основния прокурор. Ако желаеме действителна социална легитимност на фона на 40% дали своят вот да си свършим работата - да няма орган, пък бил той и основният прокурор, който да е над закона ".

Това сподели Атанас Славов ( " Демократична България " ). Той добави, че бюрото е записало спад на своята работа, само че все пак са назначавани нови чиновници.

Гешев би трябвало да внесе отчета в 14-дневен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР